Flexi-uitzendjobs

 De Standaard, vrijdag 11 oktober 2019, p. 21

 

 

Flexi-jobs en uitzendarbeid

Is het al wat vreemd bij een vermelding van de uitbreiding van het systeem van de flexi-jobs gepensioneerden op dezelfde lijn te plaatsen als de handel en de “interimsector” (wanneer zal men eens leren de correcte term uitzendsector te gebruiken?), zonder meer verwarrend is het bij het vermelden van de van de ondernemingen die het meest een beroep doen op flexi-jobs “interimkantoren” (uitzendbureaus) in een adem te noemen met horecaondernemingen, bakkers, slagers, kappers, schoonheidssalons, “andere handelaars” en grootwarenhuizen.

Een flexi-jobarbeidsovereenkomst kan worden gesloten tussen werknemers en werkgevers die ressorteren onder een van de volgende paritaire comités of subcomités

- zelfstandige kleinhandel (PC 201);

- bedienden uit de kleinhandel in voedingswaren (PC 202);

- middelgrote levensmiddelenbedrijven (PSC 202.01);

- hotelbedrijf (PC 302);

- grote kleinhandelshandelszaken (PC 311);

- warenhuizen (PC 312);

- kappersbedrijf en de schoonheidszorgen (PC 314)

of onder het Waarborg- en Sociaal Fonds voor de bakkerij, banketbakkerij en consumptiesalons bij een banketbakkerij, opgericht in de schoot van het paritair comité voor de voedingsnijverheid (PC 118), subsector voor industriële broodbakkerijen.

Die opsomming wordt weliswaar aangevuld met het paritair comité voor de uitzendarbeid, maar enkel op voorwaarde dat de gebruiker ressorteert onder een van de voornoemde comités of het voornoemde fonds voor bestaanszekerheid (art. 2, 9°, Flexi-jobwet). 

M.a.w. de ondernemingen die via uitzendarbeid gebruik maken van het systeem van de flexi-jobs, zijn horecaondernemingen, bakkers, slagers, kappers enz.

Willy van Eeckhoutte

 

Een advies nodig over flexi-jobs? SoConsult geeft u het antwoord.

 

Archief

Gebruik het zoekvenster bovenaan rechts om te zoeken in de vorige afleveringen(vanaf 1 januari 2018).

Klik hier voor de afleveringen van voor 1 januari 2018.


Inschrijven

Vorige artikels


Andere kanalen

>